Böcker

EKO-modellen – böcker för personal och patienter

 

EKO står för Erbjudande, Kunskap och Omsorg och är en omvårdnadsmodell inom svensk sjukvård. I EKO-modellen ingår boken En handbok för personal – EKO-modellen om förlorad graviditet med ordlista, fakta och checklistor. Det är en handbok för dig som arbetar inom svensk sjukvård och som kommer i kontakt med människor som har förlorat sin graviditet. Boken är forskningsbaserad och ger dig på ett enkelt

och överskådligt sätt information både om vad som händer fysiskt vid en förlorad graviditet och hur du kan hjälpa människor att komma vidare i

sin sorg och att eventuellt våga försöka få barn igen. Nedan finns även ett häfte: Kort om EKO-modellen i form av en pdf att ladda ned.

 

Boken När det inte blev som du tänkt dig är riktad till patienten och hennes partner och innehåller berättelser och fakta om förlorad graviditet.

 

 

 

Informationshäfte

Kort om EKO-modellen

Vid förlorad graviditet

 

En skrift som innehåller en kort samman-fattning om EKO-modellen och hur du kan möta patienter som förlorat en graviditet.

 

Antal sidor: 16

Format: A5 (210 mm x 144 mm)

 

Boken vänder sig till personal

EKO-modellen

En personalhandbok om förlorad graviditet

 

En handbok för dig som arbetar inom svensk sjukvård och som kommer i kontakt med människor som har förlorat sin graviditet. Boken är forskningsbaserad och ger dig på ett enkelt och överskådligt sätt information både om vad som händer fysiskt vid en förlorad graviditet, hur du kan hjälpa människor att komma vidare i sin sorg och att våga försöka få barn igen.

 

Boken innehåller mycket praktiskt tillämpbart material. Den innehåller bland annat EKO-modellens checklistor för telefonrådgivning, besök och uppföljande samtal.

 

Författare: Annsofie Adolfsson & Barbara Kjellström

Antal sidor: 176

Format: 169 mm x 239 mm

Pris 350:- inkl moms och frakt

 

Beställning till Annsofie Adolfsson

E-post: annsofie.adolfsson@telia.com

Mobil:070-598 02 84

 

 

Boken vänder sig till patienter

När det inte blev som du tänkt dig

Om missfall, sorg och att våga igen

 

När det inte blev som du tänkt dig vänder sig till dig som har förlorat din graviditet. Den ger dig svar på dina frågor och är ett stöd i ditt sorg-

arbete. För att du ska känna dig mindre ensam i det du går igenom får du ta del av andras berättelser och upplevelser av att förlora sina barn genom missfall eller intrauterin fosterdöd.

Boken innehåller också faktadelar där du får konkreta tips och råd om hur och vad du kan göra för att bearbeta din sorg samt komma vidare i ditt sorgarbete. Boken är baserad på intervjuer med personal som har lång erfarenhet inom vården och den fungerar som ett uppslagsverk inom ett ämne som berör väldigt många människor. Ett ämne som sätter djupa spår men som det talas väldigt lite om. När det inte blev som du tänkt dig gör det obegripliga begripligt.

 

Författare: Barbara Kjellström

Antal sidor: 192

Format: 174 mm x 247 mm

För pris och beställning vänligen kontakta

Annsofie Adolfsson på 070-598 02 84.

 

Copyright © EKOMODELLEN