Kontakt

Nyfiken på att använda EKO-modellen i ditt arbete? Kontakta oss så berättar vi mer!

 

EKO står för Empati, Kunskap och Omvårdnad och är en modell som är på väg att introduceras inom svensk sjukvård. Tanken är att när en patient berättar vad den har för behov för en person som är utbildad inom EKO-modellen kommer den, som ett eko, få ett erbjudande som tillgodoser deras behov, möta personal som har Empati, stor Kunskap och få den Omvårdnad som de behöver för att må så bra som möjligt under sin graviditet.

 

Annsofie Adolfsson

 

”Om vi lär oss att vara närvarande i varje möte erbjuder vi patienten att hantera sin förlust och sorg för att sedan gå vidare i livet och våga försöka få barn igen.”

 

Docent Örebro Universitet, barnmorska och handledare i Sorgbearbetning.

 

Annsofie arbetar idag som docent på Örebro Universitet där hon utbildar sjuksköterskor som går grund- och specialistutbildningar, ambulanspersonal samt handleder doktorander. Annsofie är en uppskattad föreläsare och föreläser runt om hela Sverige. Hennes bakgrund är inom gynekologisk akutsjukvård där hon arbetat som sjuksköterska och barnmorska.

 

Annsofie brinner för att förbättra sjukvården för den utsatta patientgrupp som genomgår missfall eller IUFD och vill förbereda personal inför kontakten med dessa patienter.

 

annsofie.adolfsson@ekomodellen.se0705-98 02 84

Copyright © EKOMODELLEN